Taal
 Nieuwsbrief

Vectrix nieuws

Hier plaatsen we een overzicht van ons laatste nieuws. Wil je automatisch op de hoogte blijven, meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Donderdag 23 januari 2020
Peak Capital investeert € 1,1 miljoen in StoryChief
Startup StoryChief heeft € 1,1 miljoen opgehaald bij o.a. Peak Capital. Vorig jaar haalde de startup ook al geld op bij o.a. Belfius Bank, PMV en privé-investeerders. StoryChief, opgericht in 2017 en gevestigd te Gent, heeft een SaaS dienstverlening ontwikkelt om bedrijven te helpen om hun blogs en social posts centraal te kunnen beheren en via verschillende kanalen te publiceren. StoryChief heeft reeds +25.000 bedrijven in 70 landen aangesloten. Met de opgehaalde financiering wil wil StoryChief zijn product doorontwikkelen en zijn sales- en marketingprocessen opschalen.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 21 januari 2020
Fizyr haalt financiering op bij Value Creation Capital
Value Creation Capital investeert in Fizyr. De startup, opgericht in 2014 als spin-off van de TU Delft, ontwikkelt AI-software voor machine- en computer vision. Fizyr maakt het mogelijk menselijke taken in de logistiek te automatiseren met behulp van AI. Het bedrijf ontwikkelt, onderhoudt en ondersteunt software voor een tiental toonaangevende logistieke integrators waarmee ze autonome robotica kunnen toepassen voor het verzamelen van onbekende items, boodschappen en pakjes. De opgehaalde financiering wordt gebruikt voor productontwikkeling en om de internationale groei te versnellen.
Lees meer
Lees meer
Maandag 20 januari 2020
Seed Capital lening RVO verhoogd tot € 10 miljoen
Tot 31 maart 2020 kun je aanvragen bij RVO indienen voor de Seed Capital regeling. Indien je een investeringsfonds wilt opzetten dan verstrekt de overheid een lening voor hetzelfde bedrag tot maximaal € 10 miljoen. Totaal is er € 22 miljoen beschikbaar voor deze tender. Wil je er meer over weten en hoe Vectrix je kan helpen bij een aanvraag, neem dan contact met ons op.
Lees meer
Lees meer
Maandag 6 januari 2020
Extra voordelen voor startups met WBSO
Indien een bedrijf een S&O-verklaring (WBSO) heeft ontvangen als starter dan kan het bedrijf gebruik maken van de gebruikelijkloonregeling voor startups of de aandelenoptieregeling voor startups. Door toepassing van (één van) deze regelingen hoeft een startend bedrijf minder loonbelasting te betalen. Hieronder staan deze regelingen verder toegelicht: De gebruikelijkloonregeling voor startups: Door toepassing van de gebruikelijkloonregeling voor startups mag een ondernemer het wettelijk minimumloon nemen als gebruikelijk loon of, als dat lager is, het loon uit de meest vergelijkbare dienstbetrekking (dit moet dan wel aannemelijk gemaakt kunnen worden). Voorwaarden voor toepassing van de gebruikelijkloonregeling is dat: • de ondernemer in dienst is als werknemer van de startup; en • de ondernemer als werknemer een aanmerkelijk belang in het bedrijf heeft (bij 5% van de aandelen of meer); • de startup een S&O-verklaring (WBSO) heeft ontvangen waarin startersvoordeel is toegekend (een bedrijf wordt maximaal 3 jaar als starter aangemerkt in de eerste 5 jaren dat een onderneming inkomstenbelastingplichtig is). Indien de ondernemer aan de bovenstaande voorwaarden voldoet en verzekerd is voor de werknemersverzekeringen dan zal ook een de-minimisverklaring ingediend moeten worden bij RVO.nl om gebruik te kunnen maken van gebruikelijkloonregeling. Indien de ondernemer niet verzekerd is voor de werknemersverzekeringen dan kan de gebruikelijkloonregeling direct worden toegepast bij de aangifte loonheffingen. De aandelenoptieregeling voor startups: Indien een startup aandelenoptierechten toekent aan werknemers en deze oefent deze rechten uit of vervreemdt ze dan worden de loonheffingen over 75% (in plaats van 100%) van dit voordeel ingehouden voor zover dit voordeel niet meer is dan € 50.000. Voorwaarden voor toepassing van de aandelenoptieregeling is dat: • de startup inhoudingsplichtig is en één of meer medewerkers in loondienst zijn waarvoor een verstrekt aandelenoptierecht wordt uitgeoefend of vervreemd; en • de startup in het jaar waarin dat aandelenoptierecht is verstrekt een S&O-verklaring (WBSO) heeft ontvangen waarin startersvoordeel is toegekend (een bedrijf wordt maximaal 3 jaar als starter aangemerkt in de eerste 5 jaren dat een onderneming inkomstenbelastingplichtig is); • op het moment dat de werknemer de aandelenoptierechten uitoefent of vervreemdt het ten minste 12 maanden geleden maar niet langer dan 5 kalenderjaren geleden is dat deze rechten zijn toegekend. Voor toepassing van de aandelenoptieregeling moet altijd eerst een de-minimisverklaring ingediend worden bij RVO.nl. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de gebruikelijkloonregeling voor startups of de aandelenoptieregeling voor startups of andere subsidies, waaronder de WBSO-regeling? Neem dan contact op met uw Vectrix-adviseur of bekijk onze website. Bellen kan naar 085 2106240 of mail naar info@vectrix.nl.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 3 januari 2020
Online kredietverlener Swish Fund haalt € 15 miljoen op
Slingshot Ventures en Shoe Investments (Peter Schoen, mede-oprichter NLE) investeren € 15 miljoen groeigeld in Swishfund. Een deel van dit geld wordt gebruikt voor de groei van de organisatie zelf en de rest voor kredietverstrekking aan MKB-bedrijven. Bedrijven kunnen tot een half miljoen euro kortlopende leningen (3-6-12 maanden) bij Swishfund krijgen. De beoordeling van de kredietaanvraag gebeurt online en is gebaseerd voorspellende algoritmes zoals betaalgedrag en bedrijfsprestaties. Om in aanmerking te komen voor een lening moet het bedrijf minimaal 1 jaar staan ingeschreven bij de KvK en minimaal € 50K jaaromzet hebben.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 3 januari 2020
BlueConic haalt $ 13 miljoen op
Het van origine Nederlandse BlueConic heeft $ 13 miljoen opgehaald in een Series B financieringsronde onder leiding van de nieuwe investeerder Spring Lake Equity Partners met bijdragen van bestaande investeerder Sigma Prime Ventures en angel investeerders. De Scaleup, opgericht in 2010 met hoofdkantoor in Boston, heeft een customer data platform ontwikkeld om first-party data uit een hoeveelheid aan ongelijksoortige systemen te kunnen ontsluiten wanneer dat nodig is voor marketing. Inmiddels maken meer dan 300 consumenten- en B2B-merken gebruik van het platform, waaronder Hearst Kranten, Moen, T-Mobile, ING, America's Test Kitchen en Franklin.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 2 januari 2020
Werkplatform Maqqie haalt € 1 miljoen op bij business angels
Werkplatform Maqqie een extra kapitaalinjectie van bijna 1 miljoen euro gekregen. Twee nieuwe partijen waaronder projectontwikkelaar Daan van der Vorm en Jan Vivanuit investeren vanuit hun investeringsfondsen in het platform. Met een app kunnen bedrijven eenvoudig en verantwoord flexwerkers selecteren, inhuren, inplannen en verlonen. Er wordt rekening gehouden met alle relevante wet- en regelgeving en CAO's. In totaal heeft Maqqie sinds 2017 een bedrag van € 1,7 miljoen aan kapitaal opgehaald. Bij Maqqie werken veertien personen.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 17 december 2019
Wijzigingen WBSO goedgekeurd
Belastingplan 2020 door Eerste Kamer: wijzigingen WBSO definitief!
Lees meer
Lees meer
Woensdag 11 december 2019
Floryn haalt 60 miljoen op!
Fintechstart-up Floryn heeft € 60 miljoen opgehaald bij NIBC Bank en vermogende personen. Floryn heeft een online platform ontwikkeld voor het verstrekken van zakelijk krediet. Het meredeel van de € 60 miljoen is bedoeld voor schuldfinanciering om meer en grotere bedrijven een lening te kunnen verstrekken. Floryn haalde in twee eerdere rondes al bijna € 10 miljoen op.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 27 november 2019
Forward.One en Superangel investeren in Rocsys
Forward.One en Superangel uit Estland investeren tussen de € 1 en 3 miljoen euro in Rocsys. De Delftse onderneming bouwt aan de infrastructuur voor het geautomatiseerd opladen van elektrische voertuigen. Gefeliciteerd met jullie nominatie voor de startup deal van het jaar en tot volgend jaar op ons event!
Lees meer
Lees meer
Donderdag 21 november 2019
Picnic haalt € 250 miljoen op
Online supermarkt Picnic heeft € 250 miljoen opgehaald voor een gerobotiseerd distributiecenrum. ABN Amro stopt er € 50 miljoen in en de rest komt van de huidige investeerders die in 2017 ook al € 100 miljoen in het bedrijf hebben gestopt.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 13 november 2019
Onderwijsstartup LessonUp ontvangt € 350.000 van Peak Capital
Peak Capital investeert 350.000 euro in LessonUp. De startup, opgericht in 2015 en gevestigd te Den Haag, is het grootste onderwijsplatform van Nederland dat door duizenden leraren in het Basis- en Voortgezet Onderwijs dagelijks wordt gebruikt om digitaal les te geven. LessonUp, gefeliciteerd met jullie nominatie voor de startup deal van het jaar en tot volgend jaar op ons event!
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 12 november 2019
20Face haalt financiering op bij VCC en Oost NL
20Face heeft geld opgehaald bij o.a. Value Creation Capital en Oost NL. De spin-off van de Universiteit Twente is opgericht in 2016 en ontwikkelt gezichtsherkenningstechnologie waarbij 20Face volledige privacy en regie voor de gebruiker op hun platform garandeert. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om de organisatie verder te versterken, nieuwe marktsegmenten te ontwikkelen en om (inter)nationale groei verder te faciliteren. Gefeliciteerd met jullie nominatie voor de startup deal van het jaar en tot volgend jaar op ons event!
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 29 oktober 2019
Oud Startup deal van het Jaar genomineerde Tiqets haalt € 56 miljoen op bij o.a. AirBNB
Tiqets haalt € 56 miljoen op bij AirBNB en de huidige investeerders HPE growth Capital, Capital Mills en Investion. De scale-up, opgericht in 2014 en gevestigd te Amsterdam, heeft een online platform ontwikkeld waarmee consumenten online toegangskaarten kunnen kopen voor musea en attracties. Via het platform heeft Tiqets in 2019 meer dan tien miljoen kaartjes verkocht en het bedrijf heeft inmiddels 200 medewerkers. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om het platform door te ontwikkelen met nieuwe functionaliteit zoals om met een mobiel vlak voor het bezoek van een museum of attractie in de eigen taal van de consument een kaart kunnen kopen.
Lees meer
Lees meer
Geen resultaat gevonden

Toestemming plaatsen cookies

Deze website maakt gebruik van functionele, statistische en social media & overige cookies. Als u wilt aanpassen welke cookies en scripts gebruikt mogen worden, kunt u hieronder uw instellingen wijzigen.

Meer informatie is beschikbaar in de privacy- en cookiestatement.