Taal
 Nieuwsbrief

Vectrix nieuws

Hier plaatsen we een overzicht van ons laatste nieuws. Wil je automatisch op de hoogte blijven, meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Woensdag 1 april 2020
WBSO subsidie en Corona steunmaatregelen
Loket NOW opent op 6 april 2020. De overheid heeft verschillende noodmaatregelen afgekondigd om ondernemers steun te leveren om deze moeilijke tijd door te komen. Meer hierover kun je lezen in artikel Cash is King. In dit artikel willen wij je informeren over de gevolgen en mogelijkheden van de WBSO subsidie voor bedrijven die aan product, technologie en/of softwareontwikkeling doen.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 1 april 2020
LUMO Labs in Eindhoven start LUMO Fund II
LUMO labs is een Venture builder voor tech startups in Eindhoven. Vandaag werd het investeringsfonds LUMO Fund II aangekondigd. Het is een fonds van € 20 miljoen voor innovatieve software startups in de gebieden Artificial Intelligence, Data, Robotics, Internet of Things, VR/AR/MR en Blockchain
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 31 maart 2020
Mededeling gerealiseerde uren WBSO 2019 - uitstel!
Uitstel mogelijk voor het indienen van gegevens over de realisatie WBSO 2019.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 31 maart 2020
BMKB-C: ook open voor niet-bancaire financiers
Als gevolg van de coronacrisis is de BMKB verruimd. De regeling staat nu ook open voor niet-bancaire financiers.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 26 maart 2020
TIIN Capital investeert in startup Oddity.ai
Oddity.ai heeft financiering opgehaald bij TIIN Capital. Oddity.ai, opgericht in 2018 en gevestigd te Utrecht, ontwikkelt software gebaseerd op machine- en deep learning om geweld accuraat te kunnen herkennen op live videobeelden. Oddity.ai, gefeliciteerd met jullie nominatie voor de startup deal van het jaar!
Lees meer
Lees meer
Woensdag 25 maart 2020
Doe snel aangifte voor de loonheffingen voor NOW
Doe zo snel mogelijk aangifte voor de loonheffingen, bijvoorbeeld al bij de salarisbetaling. Vooral nu, want ook voor de NOW is dat van belang!
Lees meer
Lees meer
Maandag 23 maart 2020
Cash is King: overzicht financiele noodmaatregelen
In crises is “Cash King”. De overheid komt met diverse noodmaatregelen om de cashpositie van ondernemers te ondersteunen. Wij hebben een overzicht gemaakt van relevante (nood)steunmaatregelen voor bedrijven die winst- (VpB) en loonbelastingplichtig zijn (met name bv- en nv-bedrijven). Heb je vragen, neem dan contact op met je vaste Vectrix-adviseur of bel/mail ons
Lees meer
Lees meer
Woensdag 11 maart 2020
Leerplatform Edumundo haalt € 1,2 miljoen op
Capital Mills, InnovationQuarter en de founders investeren 1,2 miljoen in het Leerplatform. Edumundo, opgericht in 2001 en gevestigd te Den Haag, is een digitaal boekvervangend platform om het hoger onderwijs te verbeteren.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 10 maart 2020
€250.000 voor startup Channext
Rotterdamse startup Channext haalt €250.000 op bij informal investors. Channext, opgericht in 2018, heeft een software-as-a-service platform ontwikkeld voor online connecties tussen leveranciers en resellers om samen efficiënt naar de eindklant te kunnen verkopen en belangrijke KPI's in het kanaal te meten. Klanten zijn o.a. Dropbox, HP en Quantore. Channext, gefeliciteerd met jullie nominatie voor de startup deal van het jaar!
Lees meer
Lees meer
Donderdag 27 februari 2020
Peak Capital investeert € 1,75 miljoen in Trengo
Trengo heeft een investering van € 1.750.000 ontvangen van venture capital fonds Peak Capital. Trengo, opgericht in 2017 en gevestigd te Utrecht, heeft een SaaS-platform ontwikkeld dat verschillende klant-communicatiekanalen zoals Facebook, Whatsapp, Voice en website-chat samenvoegt in een gedeelde inbox zodat klantgerichte teams eenvoudig kunnen samenwerken en gesprekken kunnen afhandelen. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om de groei in Europa te versnellen. Trengo, gefeliciteerd met jullie nominatie voor de startup deal van het jaar!
Lees meer
Lees meer
Woensdag 26 februari 2020
Rabo investeert in technologiefonds Speedinvest
Rabo Frontier Ventures investeert een onbekend bedrag in het pan-Europese Speedinvest. Het fonds heeft kantoren in Wenen, München, Londen, Berlijn en San Francisco. Met het nieuwe fonds ambieert Speedinvest een totale omvang van 175 miljoen euro. Speedinvest wil zo’n tachtig tot honderd investeringen doen, waarbij de focus ligt op wetenschappelijke starters, fintech en de sofwaresector.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 25 februari 2020
Horloge platform Chronext haalt € 65 MIO op
Online horlogeplatform Chronext heeft 65 miljoen dollar opgehaald bij het Nederlandse Slingshot Ventures en Endeit Capital. Ook buitenlandse investeerders Partech en Tengelmann participeerden in deze ronde. Endeit had in een eerdere ronde ook al geïnvesteerd. De financiering is een mix van aandelen- en schuldkapitaal. CHRONEXT werd in 2013 opgericht in Zwitserland en is inmiddels de belangrijkste online portal voor het kopen, verkopen of onderhouden van zowel nieuwe luxehorloges als van 2e-eigenaars, in een veilige omgeving tegen aantrekkelijke en transparante prijzen.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 25 februari 2020
Clear haalt investering € 780.000 op
Healthy.Capital en Antler investeren € 780.000 in Clear. De startup, opgericht in 2019 en gevestigd te Amsterdam, ontwikkelt technologie om op basis van persoonlijke biologische gegevens voedingsadvies te kunnen geven met als doel energie te verhogen, gewicht te beheersen en gezondheid op de lange termijn te bevorderen. De helft van de investering is bestemd voor technologische verbeteringen en de andere helft voor internationale groei.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 21 februari 2020
Tech investeringsfonds CapitalT gelanceerd
Ondernemers Janneke Niessen (42) en Eva de Mol (35) van investeringsfonds CapitalT maken bekend dat ze 40 miljoen euro gaan investeren in Europese technologiebedrijven. CapitalT investeert tussen de 250.000 en 3 miljoen euro per bedrijf en richt zich op startups in de ‘seed-fase’. Een groep van achttien investeerders, onder wie TomTom-oprichter Corinne Vigreux, Kees Koolen (Booking.com) en Johann Kaemingk (Optiver) heeft de miljoenen ingelegd.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 14 februari 2020
InnovationQuarter en 4impact investeren € 1 miljoen in Equalture
Recruitment startup Equalture heeft € 1 miljoen opgehaald bij InnovationQuarter en 4impact. De startup, opgericht in 2018 en gevestigd te Rotterdam, heeft een AI SaaS platform ontwikkeld waarmee het succes van beoogde werknemers kan worden voorspeld. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om het team uit te breiden en internationaal versneld te kunnen doorgroeien. Equalture, gefeliciteerd met jullie nominatie voor de startup deal van het jaar!
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 7 februari 2020
€ 200.000 voor Secret City Trails
Transavia Ventures investeert € 200.000 in Secret City Trails en biedt Transavia Secret City Trails aan in de eigen Transavia Tips app, het mobiele inspiratieplatform voor Transavia passagiers. De startup, opgericht in 2017 en gevestigd te Lissabon, ontwikkelt games waarmee je de leukste plekken in een stad ontdekt door het volgen van aanwijzingen en het oplossen van raadsels via een webapp op je mobiele telefoon. Secret City Trails is de vijfde investering van Transavia Ventures.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 4 februari 2020
Wageningse startup FUMI Ingredients haalt € 500.000 op
Innovation Industries en Shift Invest investeren € 500.000 in FUMI Ingredients. FUMI Ingredients is opgericht in 2019 en is een spin-off van de Universiteit van Wageningen. De startup doet onderzoek naar hoe je eiwitten kunt maken van natuurlijke micro-organismen voor het volledig veganistisch maken van vleesvervangers.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 29 januari 2020
CM.com opent eerste kantoor in de VS in Los Angeles
CM.com dat eenvoudige communicatie- en betaaloplossingen biedt en onlangs een beursnotering kreeg opent zijn eerste kantoor in de VS in Los Angeles
Lees meer
Lees meer
Woensdag 29 januari 2020
€ 10 miljoen voor e-scooter deelsysteem GO Sharing
GO Sharing heeft in een financieringsronde ruim € 10 miljoen opgehaald bij Rabo Corporate Investments en de overige partners van GO Sharing. De GO Sharing e-scooters zijn volledig elektrisch. De startup werkt nauw samen met serviceprovider GreenMo, die al een landelijk dekkend servicenetwerk voor e-mobiliteit heeft in Nederland, België, Duitsland en beschikt over een locatie in Engeland. Met de opgehaalde financiering wil GO Sharing dit jaar uitbreiden naar 20 andere steden in Nederland.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 28 januari 2020
Transavia Ventures investeert € 250K in travel app GoHere
GoHere, een innovatieve app met persoonlijke en betrouwbare reistips op bestemming. De tips in GoHere kunnen van vrienden zijn, maar ook van de reisorganisatie zelf. Naast een investering van €250.000, is Transavia inmiddels ook zelf een pilot gestart met de Transavia Tips app, een eigen versie van de GoHere app voor de Transavia passagiers. ‘Reizigers zijn steeds meer op zoek naar ultieme reiservaringen die zij in korte tijd kunnen beleven, maar weten de leukste verborgen plekken niet te vinden. Platformen als Tripadvisor en The Fork bieden tips van onbekenden en hebben vaak een commerciële achtergrond. GoHere zorgt ervoor dat je alleen tips ziet van mensen die je vertrouwt, zoals je eigen vrienden of de reisorganisatie waarbij je geboekt hebt’, zegt Menno Biesiot, CEO van GoHere.
Lees meer
Lees meer
Maandag 27 januari 2020
Bas Rasker investeert € 2,25 miljoen in startup Get-E
Get-E heeft € 2,25 miljoen opgehaald bij Bas Rasker via zijn investeringsvehikel Axivate Capital. Get-E, opgericht in 2015 en gevestigd te Hoofddorp, heeft een online reserveringssysteem ontwikkeld voor taxivervoer van personeel van luchtvaartmaatschappijen. Get-E heeft inmiddels 30 werknemers en werkt voor klanten zoals Ryanair en CityJet. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om versneld te kunnen blijven groeien.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 24 januari 2020
Energie scaleup Leap haalt $ 8.2 miljoen op
Leap heeft in een Serie A ronde geleid door Union Square Ventures $ 8.2 miljoen opgehaald. Leap, opgericht in 2017 met vestigingen in Utrecht en San Francisco, heeft een online energiehandelsplatform ontwikkeld om vraag en aanbod op het elektriciteitsnet te kunnen balanceren. De opgehaalde financiering, die het totale opgehaalde kapitaal van Leap op ongeveer $ 11 miljoen brengt, zal worden gebruikt om uit te breiden naar nieuwe markten en industrieën en het team in de Verenigde Staten en Nederland te laten groeien.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 23 januari 2020
Peak Capital investeert € 1,1 miljoen in StoryChief
Startup StoryChief heeft € 1,1 miljoen opgehaald bij o.a. Peak Capital. Vorig jaar haalde de startup ook al geld op bij o.a. Belfius Bank, PMV en privé-investeerders. StoryChief, opgericht in 2017 en gevestigd te Gent, heeft een SaaS dienstverlening ontwikkelt om bedrijven te helpen om hun blogs en social posts centraal te kunnen beheren en via verschillende kanalen te publiceren. StoryChief heeft reeds +25.000 bedrijven in 70 landen aangesloten. Met de opgehaalde financiering wil wil StoryChief zijn product doorontwikkelen en zijn sales- en marketingprocessen opschalen.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 21 januari 2020
Fizyr haalt financiering op bij Value Creation Capital
Value Creation Capital investeert in Fizyr. De startup, opgericht in 2014 als spin-off van de TU Delft, ontwikkelt AI-software voor machine- en computer vision. Fizyr maakt het mogelijk menselijke taken in de logistiek te automatiseren met behulp van AI. Het bedrijf ontwikkelt, onderhoudt en ondersteunt software voor een tiental toonaangevende logistieke integrators waarmee ze autonome robotica kunnen toepassen voor het verzamelen van onbekende items, boodschappen en pakjes. De opgehaalde financiering wordt gebruikt voor productontwikkeling en om de internationale groei te versnellen.
Lees meer
Lees meer
Maandag 20 januari 2020
Seed Capital lening RVO verhoogd tot € 10 miljoen
Tot 31 maart 2020 kun je aanvragen bij RVO indienen voor de Seed Capital regeling. Indien je een investeringsfonds wilt opzetten dan verstrekt de overheid een lening voor hetzelfde bedrag tot maximaal € 10 miljoen. Totaal is er € 22 miljoen beschikbaar voor deze tender. Wil je er meer over weten en hoe Vectrix je kan helpen bij een aanvraag, neem dan contact met ons op.
Lees meer
Lees meer
Maandag 6 januari 2020
Extra voordelen voor startups met WBSO
Indien een bedrijf een S&O-verklaring (WBSO) heeft ontvangen als starter dan kan het bedrijf gebruik maken van de gebruikelijkloonregeling voor startups of de aandelenoptieregeling voor startups. Door toepassing van (één van) deze regelingen hoeft een startend bedrijf minder loonbelasting te betalen. Hieronder staan deze regelingen verder toegelicht: De gebruikelijkloonregeling voor startups: Door toepassing van de gebruikelijkloonregeling voor startups mag een ondernemer het wettelijk minimumloon nemen als gebruikelijk loon of, als dat lager is, het loon uit de meest vergelijkbare dienstbetrekking (dit moet dan wel aannemelijk gemaakt kunnen worden). Voorwaarden voor toepassing van de gebruikelijkloonregeling is dat: • de ondernemer in dienst is als werknemer van de startup; en • de ondernemer als werknemer een aanmerkelijk belang in het bedrijf heeft (bij 5% van de aandelen of meer); • de startup een S&O-verklaring (WBSO) heeft ontvangen waarin startersvoordeel is toegekend (een bedrijf wordt maximaal 3 jaar als starter aangemerkt in de eerste 5 jaren dat een onderneming inkomstenbelastingplichtig is). Indien de ondernemer aan de bovenstaande voorwaarden voldoet en verzekerd is voor de werknemersverzekeringen dan zal ook een de-minimisverklaring ingediend moeten worden bij RVO.nl om gebruik te kunnen maken van gebruikelijkloonregeling. Indien de ondernemer niet verzekerd is voor de werknemersverzekeringen dan kan de gebruikelijkloonregeling direct worden toegepast bij de aangifte loonheffingen. De aandelenoptieregeling voor startups: Indien een startup aandelenoptierechten toekent aan werknemers en deze oefent deze rechten uit of vervreemdt ze dan worden de loonheffingen over 75% (in plaats van 100%) van dit voordeel ingehouden voor zover dit voordeel niet meer is dan € 50.000. Voorwaarden voor toepassing van de aandelenoptieregeling is dat: • de startup inhoudingsplichtig is en één of meer medewerkers in loondienst zijn waarvoor een verstrekt aandelenoptierecht wordt uitgeoefend of vervreemd; en • de startup in het jaar waarin dat aandelenoptierecht is verstrekt een S&O-verklaring (WBSO) heeft ontvangen waarin startersvoordeel is toegekend (een bedrijf wordt maximaal 3 jaar als starter aangemerkt in de eerste 5 jaren dat een onderneming inkomstenbelastingplichtig is); • op het moment dat de werknemer de aandelenoptierechten uitoefent of vervreemdt het ten minste 12 maanden geleden maar niet langer dan 5 kalenderjaren geleden is dat deze rechten zijn toegekend. Voor toepassing van de aandelenoptieregeling moet altijd eerst een de-minimisverklaring ingediend worden bij RVO.nl. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de gebruikelijkloonregeling voor startups of de aandelenoptieregeling voor startups of andere subsidies, waaronder de WBSO-regeling? Neem dan contact op met uw Vectrix-adviseur of bekijk onze website. Bellen kan naar 085 2106240 of mail naar info@vectrix.nl.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 3 januari 2020
Online kredietverlener Swish Fund haalt € 15 miljoen op
Slingshot Ventures en Shoe Investments (Peter Schoen, mede-oprichter NLE) investeren € 15 miljoen groeigeld in Swishfund. Een deel van dit geld wordt gebruikt voor de groei van de organisatie zelf en de rest voor kredietverstrekking aan MKB-bedrijven. Bedrijven kunnen tot een half miljoen euro kortlopende leningen (3-6-12 maanden) bij Swishfund krijgen. De beoordeling van de kredietaanvraag gebeurt online en is gebaseerd voorspellende algoritmes zoals betaalgedrag en bedrijfsprestaties. Om in aanmerking te komen voor een lening moet het bedrijf minimaal 1 jaar staan ingeschreven bij de KvK en minimaal € 50K jaaromzet hebben.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 3 januari 2020
BlueConic haalt $ 13 miljoen op
Het van origine Nederlandse BlueConic heeft $ 13 miljoen opgehaald in een Series B financieringsronde onder leiding van de nieuwe investeerder Spring Lake Equity Partners met bijdragen van bestaande investeerder Sigma Prime Ventures en angel investeerders. De Scaleup, opgericht in 2010 met hoofdkantoor in Boston, heeft een customer data platform ontwikkeld om first-party data uit een hoeveelheid aan ongelijksoortige systemen te kunnen ontsluiten wanneer dat nodig is voor marketing. Inmiddels maken meer dan 300 consumenten- en B2B-merken gebruik van het platform, waaronder Hearst Kranten, Moen, T-Mobile, ING, America's Test Kitchen en Franklin.
Lees meer
Lees meer
Geen resultaat gevonden

Toestemming plaatsen cookies

Deze website maakt gebruik van functionele, statistische en social media & overige cookies. Als u wilt aanpassen welke cookies en scripts gebruikt mogen worden, kunt u hieronder uw instellingen wijzigen.

Meer informatie is beschikbaar in de privacy- en cookiestatement.