Taal
 Nieuwsbrief

Nieuws

We volgende ontwikkelingen in onze branche op de voet. Regelmatig publiceren we relevante ontwikkelingen. Hieronder vind je een overzicht van het laatste nieuws. Wil je op de hoogte blijven abonneer je dan op onze nieuwsbrief

Woensdag 27 november 2019
Forward.One en Superangel investeren in Rocsys
Forward.One en Superangel uit Estland investeren tussen de € 1 en 3 miljoen euro in Rocsys. De Delftse onderneming bouwt aan de infrastructuur voor het geautomatiseerd opladen van elektrische voertuigen. Gefeliciteerd met jullie nominatie voor de startup deal van het jaar en tot volgend jaar op ons event!
Lees meer
Lees meer
Donderdag 21 november 2019
Picnic haalt € 250 miljoen op
Online supermarkt Picnic heeft € 250 miljoen opgehaald voor een gerobotiseerd distributiecenrum. ABN Amro stopt er € 50 miljoen in en de rest komt van de huidige investeerders die in 2017 ook al € 100 miljoen in het bedrijf hebben gestopt.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 13 november 2019
Onderwijsstartup LessonUp ontvangt € 350.000 van Peak Capital
Peak Capital investeert 350.000 euro in LessonUp. De startup, opgericht in 2015 en gevestigd te Den Haag, is het grootste onderwijsplatform van Nederland dat door duizenden leraren in het Basis- en Voortgezet Onderwijs dagelijks wordt gebruikt om digitaal les te geven. LessonUp, gefeliciteerd met jullie nominatie voor de startup deal van het jaar en tot volgend jaar op ons event!
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 12 november 2019
20Face haalt financiering op bij VCC en Oost NL
20Face heeft geld opgehaald bij o.a. Value Creation Capital en Oost NL. De spin-off van de Universiteit Twente is opgericht in 2016 en ontwikkelt gezichtsherkenningstechnologie waarbij 20Face volledige privacy en regie voor de gebruiker op hun platform garandeert. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om de organisatie verder te versterken, nieuwe marktsegmenten te ontwikkelen en om (inter)nationale groei verder te faciliteren. Gefeliciteerd met jullie nominatie voor de startup deal van het jaar en tot volgend jaar op ons event!
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 29 oktober 2019
Oud Startup deal van het Jaar genomineerde Tiqets haalt € 56 miljoen op bij o.a. AirBNB
Tiqets haalt € 56 miljoen op bij AirBNB en de huidige investeerders HPE growth Capital, Capital Mills en Investion. De scale-up, opgericht in 2014 en gevestigd te Amsterdam, heeft een online platform ontwikkeld waarmee consumenten online toegangskaarten kunnen kopen voor musea en attracties. Via het platform heeft Tiqets in 2019 meer dan tien miljoen kaartjes verkocht en het bedrijf heeft inmiddels 200 medewerkers. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om het platform door te ontwikkelen met nieuwe functionaliteit zoals om met een mobiel vlak voor het bezoek van een museum of attractie in de eigen taal van de consument een kaart kunnen kopen.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 24 oktober 2019
Thuiskomen zonder huissleutel met een ‘magic touch’ dankzij het Innovatiekrediet
Het Amsterdamse Loqed maakt haar slimme deurslot nóg slimmer door de ontwikkeling van een ‘magic touch’. Deze bijzondere innovatie wordt mede gefinancierd met het RVO Innovatiekrediet. Met het smart lock van Loqed kun je nooit meer je sleutels vergeten. Voortaan open je je deur met alleen je mobiele telefoon in je broekzak. Als de batterij van je telefoon leeg is, kun je met een pincode naar binnen.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 23 oktober 2019
Business Week Noord Amerika 9-12 december
Wil je zakendoen met of in de Verenigde Staten, Canada en/of Mexico? Kom dan van 9 tot en met 12 december naar de Business Week Noord-Amerika en krijg antwoord op je vragen. De Business week Noord-Amerika biedt Nederlandse bedrijven een unieke kans om met een uitgebreid en divers netwerk in contact te komen. Je ontmoet vertegenwoordigers van ervaren bedrijven, sectorspecialisten, private ondersteuners en een groot aantal medewerkers van handelsafdelingen van Nederlandse ambassades, consulaten-generaal en Netherlands Business Support Offices uit de Verenigde Staten, Canada en Mexico.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 17 oktober 2019
€ 100.000 voor Travel Diaries
Travel Diaries haalt € 100.000 op bij Transavia. Travel Diaries, opgericht in 2014, heeft een online applicatie ontwikkeld waar reizigers een online dagboek kunnen samenstellen, delen en laten afdrukken in boekvorm. Met de opgehaalde finaciering wil Travel Diaries doorgroeien naar een miljoen gebruikers en wil de startup ook een whitelabel-formule ontwikkelen voor reisorganisaties.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 15 oktober 2019
INKEF en Citi ventures investeren € 5 miljoen in fintech scale-up Cashforce
Cashforce haalt € 5 miljoen op in een financieringsronde geleid door INKEF Capital en Citi Ventures. Cashforce, gevestigd te Antwerpen en opgericht in 2012, is een cash forecasting en werkkapitaal analyseplatform gericht op automatisering en gegevensintegratie. Het platform helpt financiële en treasury-afdelingen tijd en geld te besparen door het aanbieden van nauwkeurige cashflowprognoses middels ERP- en TMS-integratie, geavanceerde analyses en machine learning. De startup heeft kantoren in Amsterdam, New York, Londen en Kopenhagen. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om versneld internationaal te kunnen groeien.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 10 oktober 2019
Wat is de WBSO subsidie en voor wie is het interessant
Voor wie is de WBSO interessant: Alle ondernemers die nieuwe producten, productieprocessen en/of nieuwe software in Nederland ontwikkelen kunnen in aanmerking komen voor de WBSO-subsidie. De werknemers, die deze ontwikkelwerkzaamheden uitvoeren, moeten bij de aanvragende onderneming op de loonlijst staan. De WBSO-subsidie is namelijk een loonkostensubsidie die wordt verrekend met de loonbelasting en premies volksverzekeringen.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 9 oktober 2019
ScaleUp Summit met Verne Harnish, 19 november 2020
Na het grote succes van vorig jaar heeft ScaleUp Company Verne Harnish dit jaar weer uitgenodigd om te spreken op de ScaleUp Summit. Het thema van dit jaar is mensen & cultuur, rondom drie vraagstukken: Hoe creëer ik een cultuur van accountability? Hoe ontwikkel en behoud ik de beste mensen? Hoe krijg ik mijn mensen mee met de missie en visie?
Lees meer
Lees meer
Donderdag 3 oktober 2019
€ 600.000 voor personalized health startup Orikami
Personalized healthcare startup Orikami heeft een investering van € 600.000 ontvangen van Healthy.Capital. Orikami, opgericht in 2011 en gevestigd te Nijmegen, ontwikkelt medisch gevalideerde Artificiële Intelligentie software om data van patiënten te vertalen naar een digitale behandelondersteuning zodat medisch specialisten medicatie effectiever kunnen inzetten bij patiënten en de behandeluitkomsten verbeteren. Daarnaast blijft de zorg zo betaalbaar doordat er minder kostbare behandelingen worden verspild. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om versneld te kunnen groeien.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 1 oktober 2019
CM.com wil € 100 miljoen ophalen met beursgang
CM.com wil op 11 oktober een beursgang maken in Amsterdam en daarmee € 100 miljoen ophalen. De aandelen zullen voor een koers van tussen de € 15 tot 19 euro per aandeel worden aangeboden. CM.com, opgericht in 1999 met het hoofdkantoor gevestigd te Breda, heeft een communicatieplatform ontwikkeld met verschillende berichtkanalen, interactieve spraakoplossingen en betalingsoplossingen. De opgehaalde financiering zal onder andere gebruikt worden voor het doen van overnames en voor het afkopen van leningen van ABN Amro en de Europese Investeringsbank.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 1 oktober 2019
BOM, VCC en Mibiton investeren in InProcess-LSP
InProcess-LSP haalt geld op bij huidige investeerder BOM Brabant Ventures en nieuwe investeerders Value Creation Capital en Mibiton voor marktintroductie NanoFlowSizer. InProcess-LSP, opgericht in 2014 en gevestigd te Oss, heeft een nieuwe technologie, NanoFlowSizer, ontwikkeld zodat er meer efficiëntie is bij ontwikkeling en productie nano-medicijnen. De NanoFlowSizer is een innovatief meetinstrument dat het productieproces van medicijnen sterk verbetert. De technologie is recentelijk gepresenteerd tijdens de jaarlijkse IFPAC meeting in Washington eerder dit jaar. De opgehaalde financiering wordt gebruikt voor de commercialisatie van de ontwikkelde technologie.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 1 oktober 2019
€ 3 miljoen opgehaald door Sympower
Sympower haalt € 3 miljoen op bij Social Impact Ventures, PDENH, de huidige investeerders en het team. Sympower, opgericht in 2015 en gevestigd te Amsterdam, heeft een platform ontwikkeld waarmee vraag en aanbod van elektriciteit in evenwicht kan worden gebracht. Het platform is inmiddels actief op de elektriciteitsmarkten in Nederland en Finland. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om versneld internationaal te kunnen uitrollen.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 20 september 2019
€ 5 miljoen voor Fintech scale-up Onegini
Walvis en de bestaande investeerders The Hatch Firm en InnovationQuarter investeren € 5 miljoen in Onegini. De scale-up, opgericht in 2011 en gevestigd te Woerden, heeft technologie ontwikkeld om veilig omnichannel te communiceren via digitale kanalen. Onegini heeft 45+ miljoen gebruikers. De opgehaalde financiering zal gebruikt worden voor doorontwikkeling van de technologie en groei in België en Duitsland.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 19 september 2019
NL ondernemer kan geen financieringsadviseur vinden
De Nederlandse ondernemer kan geen externe financieringsadviseur vinden. Tot die conclusie lijkt onderzoeksbureau Sherloq te komen.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 18 september 2019
€ 300.000 voor lenzentechnologie ontwikkelaar Addoptics
Addoptics ontvangt € 300.000 uit vroege fase investeringsfonds UNIIQ. De startup, opgericht in 2018 en gevestigd te Rotterdam, heeft een innovatieve methode ontwikkeld die de levertijd van het fabriceren van klantspecifieke lenzen voor o.a. de ontwikkeling van smartphones of verlichting terug kan brengen van 6 weken naar 6 dagen. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om doorontwikkeling van de technologie. Addoptics, gefeliciteerd met jullie nominatie voor de startup deal van het jaar en tot volgend jaar op ons event!
Lees meer
Lees meer
Woensdag 18 september 2019
$ 268 miljoen voor Nederlandse scale-up GitLab
Het Nederlandse GitLab heeft $ 268 miljoen opgehaald bij Amerikaanse VC's. Hiermee heeft het bedrijf een waardering van $ 2,75 miljard. GitLab, opgericht in 2013 en met inmiddels HQ in San Francisco, heeft een platform ontwikkeld waarop programmeurs samen kunnen werken. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om het platform uit te breiden met nieuwe functionaliteit zoals planning, monitoring en beveiliging. Daarnaast wordt de financiering gebruikt om door te kunnen groeien in Europa. GitLab heeft inmiddels 800+ werknemers in 55 landen.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 17 september 2019
Kabinetsplannen voor de WBSO in 2020
Kabinetsplannen voor de WBSO in 2020: voorwaarden, bedragen en percentages.
Lees meer
Lees meer
Maandag 16 september 2019
Afrekenplatform Involtum ontvangt € 1 miljoen
Involtum ontvangt € 1 miljoen van Energie-innovatiefonds ENERGIIQ en bestaande aandeelhouders. Involtum, opgericht in 2015 en gevestigd te Rotterdam, heeft een schakel- en afrekenplatform ontwikkeld voor elektrische laadpunten en andere stroomvoorzieningen. Via het platform kan o.a. parkeerplaatsen, campingplaatsen, festivalterreinen en in jacht- en zeehavens afgerekend worden voor het tijdelijk gebruik van stroom. De opgehaalde financiering wordt gebruikt voor doorontwikkeling van het platform en uitrol daarvan. Involtum, gefeliciteerd met jullie nominatie voor de startup deal van het jaar en tot volgend jaar op ons event!
Lees meer
Lees meer
Woensdag 11 september 2019
€ 3 miljoen voor retail startup Orderchamp
Orderchamp haalt € 3 miljoen op bij o.a. henQ. Orderchamp, opgericht in 2018 en gevestigd te Amsterdam, heeft een online marktplaats ontwikkeld voor retailers en hun leveranciers. Orderchamp is opgericht door dezelfde founders achter SEOshop. Dit bedrijf staat nu genoteerd aan de beurs van Toronto met een waarde van € 2,3 miljard. Met de opgehaalde financiering wil de startup versneld internationaal kunnen groeien. Orderchamp, gefeliciteerd met jullie nominatie voor de startup deal van het jaar en tot volgend jaar op ons event!
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 10 september 2019
Stichting MKB Financiering introduceert het keurmerk Erkend MKB Financier
Stichting MKB Financiering introduceert het keurmerk Erkend MKB Financier om de kwaliteit, professionaliteit en transparantie in de mkb financieringsmarkt te bevorderen. Het keurmerk ontvangt een mkb financier bij het voldoen aan de belangrijkste eisen op het gebied van verantwoord en passend financieren van mkb ondernemers en ZZP’ers. De Stichting heeft daarnaast de eerste 11 financiers bekend gemaakt die het keurmerk hebben ontvangen: Boozt24, Collin Crowdfund, Dynamic Credit, Fiduciam, FundIQ, Geldvoorelkaar, NPEX, October, Qredits, Spotcap en Voldaan.
Lees meer
Lees meer
Geen resultaat gevonden

Toestemming plaatsen cookies

Deze website maakt gebruik van functionele, statistische en social media & overige cookies. Als u wilt aanpassen welke cookies en scripts gebruikt mogen worden, kunt u hieronder uw instellingen wijzigen.

Meer informatie is beschikbaar in de privacy- en cookiestatement.