Taal
 Nieuwsbrief

Nieuws

We volgende ontwikkelingen in onze branche op de voet. Regelmatig publiceren we relevante ontwikkelingen. Hieronder vind je een overzicht van het laatste nieuws. Wil je op de hoogte blijven abonneer je dan op onze nieuwsbrief

Donderdag 17 oktober 2019
€ 100.000 voor Travel Diaries
Travel Diaries haalt € 100.000 op bij Transavia. Travel Diaries, opgericht in 2014, heeft een online applicatie ontwikkeld waar reizigers een online dagboek kunnen samenstellen, delen en laten afdrukken in boekvorm. Met de opgehaalde finaciering wil Travel Diaries doorgroeien naar een miljoen gebruikers en wil de startup ook een whitelabel-formule ontwikkelen voor reisorganisaties.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 15 oktober 2019
INKEF en Citi ventures investeren € 5 miljoen in fintech scale-up Cashforce
Cashforce haalt € 5 miljoen op in een financieringsronde geleidt door INKEF Capital en Citi Ventures. Cashforce, gevestigd te Antwerpen en opgericht in 2012, is een cash forecasting en werkkapitaal analyseplatform gericht op automatisering en gegevensintegratie. Het platform helpt financiële en treasury-afdelingen tijd en geld te besparen door het aanbieden van nauwkeurige cashflowprognoses middels ERP- en TMS-integratie, geavanceerde analyses en machine learning. De startup heeft kantoren in Amsterdam, New York, Londen en Kopenhagen. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om versneld internationaal te kunnen groeien.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 10 oktober 2019
Wat is de WBSO subsidie en voor wie is het interessant
Voor wie is de WBSO interessant: Alle ondernemers die nieuwe producten, productieprocessen en/of nieuwe software in Nederland ontwikkelen kunnen in aanmerking komen voor de WBSO-subsidie. De werknemers, die deze ontwikkelwerkzaamheden uitvoeren, moeten bij de aanvragende onderneming op de loonlijst staan. De WBSO-subsidie is namelijk een loonkostensubsidie die wordt verrekend met de loonbelasting en premies volksverzekeringen.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 3 oktober 2019
€ 600.000 voor personalized health startup Orikami
Personalized healthcare startup Orikami heeft een investering van € 600.000 ontvangen van Healthy.Capital. Orikami, opgericht in 2011 en gevestigd te Nijmegen, ontwikkelt medisch gevalideerde Artificiële Intelligentie software om data van patiënten te vertalen naar een digitale behandelondersteuning zodat medisch specialisten medicatie effectiever kunnen inzetten bij patiënten en de behandeluitkomsten verbeteren. Daarnaast blijft de zorg zo betaalbaar doordat er minder kostbare behandelingen worden verspild. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om versneld te kunnen groeien.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 1 oktober 2019
CM.com wil € 100 miljoen ophalen met beursgang
CM.com wil op 11 oktober een beursgang maken in Amsterdam en daarmee € 100 miljoen ophalen. De aandelen zullen voor een koers van tussen de € 15 tot 19 euro per aandeel worden aangeboden. CM.com, opgericht in 1999 met het hoofdkantoor gevestigd te Breda, heeft een communicatieplatform ontwikkeld met verschillende berichtkanalen, interactieve spraakoplossingen en betalingsoplossingen. De opgehaalde financiering zal onder andere gebruikt worden voor het doen van overnames en voor het afkopen van leningen van ABN Amro en de Europese Investeringsbank.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 1 oktober 2019
BOM, VCC en Mibiton investeren in InProcess-LSP
InProcess-LSP haalt geld op bij huidige investeerder BOM Brabant Ventures en nieuwe investeerders Value Creation Capital en Mibiton voor marktintroductie NanoFlowSizer. InProcess-LSP, opgericht in 2014 en gevestigd te Oss, heeft een nieuwe technologie, NanoFlowSizer, ontwikkeld zodat er meer efficiëntie is bij ontwikkeling en productie nano-medicijnen. De NanoFlowSizer is een innovatief meetinstrument dat het productieproces van medicijnen sterk verbetert. De technologie is recentelijk gepresenteerd tijdens de jaarlijkse IFPAC meeting in Washington eerder dit jaar. De opgehaalde financiering wordt gebruikt voor de commercialisatie van de ontwikkelde technologie.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 1 oktober 2019
€ 3 miljoen opgehaald door Sympower
Sympower haalt € 3 miljoen op bij Social Impact Ventures, PDENH, de huidige investeerders en het team. Sympower, opgericht in 2015 en gevestigd te Amsterdam, heeft een platform ontwikkeld waarmee vraag en aanbod van elektriciteit in evenwicht kan worden gebracht. Het platform is inmiddels actief op de elektriciteitsmarkten in Nederland en Finland. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om versneld internationaal te kunnen uitrollen.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 20 september 2019
€ 5 miljoen voor Fintech scale-up Onegini
Walvis en de bestaande investeerders The Hatch Firm en InnovationQuarter investeren € 5 miljoen in Onegini. De scale-up, opgericht in 2011 en gevestigd te Woerden, heeft technologie ontwikkeld om veilig omnichannel te communiceren via digitale kanalen. Onegini heeft 45+ miljoen gebruikers. De opgehaalde financiering zal gebruikt worden voor doorontwikkeling van de technologie en groei in België en Duitsland.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 19 september 2019
NL ondernemer kan geen financieringsadviseur vinden
De Nederlandse ondernemer kan geen externe financieringsadviseur vinden. Tot die conclusie lijkt onderzoeksbureau Sherloq te komen.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 18 september 2019
€ 300.000 voor lenzentechnologie ontwikkelaar Addoptics
Addoptics ontvangt € 300.000 uit vroege fase investeringsfonds UNIIQ. De startup, opgericht in 2018 en gevestigd te Rotterdam, heeft een innovatieve methode ontwikkeld die de levertijd van het fabriceren van klantspecifieke lenzen voor o.a. de ontwikkeling van smartphones of verlichting terug kan brengen van 6 weken naar 6 dagen. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om doorontwikkeling van de technologie. Addoptics, gefeliciteerd met jullie nominatie voor de startup deal van het jaar en tot volgend jaar op ons event!
Lees meer
Lees meer
Woensdag 18 september 2019
$ 268 miljoen voor Nederlandse scale-up GitLab
Het Nederlandse GitLab heeft $ 268 miljoen opgehaald bij Amerikaanse VC's. Hiermee heeft het bedrijf een waardering van $ 2,75 miljard. GitLab, opgericht in 2013 en met inmiddels HQ in San Francisco, heeft een platform ontwikkeld waarop programmeurs samen kunnen werken. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om het platform uit te breiden met nieuwe functionaliteit zoals planning, monitoring en beveiliging. Daarnaast wordt de financiering gebruikt om door te kunnen groeien in Europa. GitLab heeft inmiddels 800+ werknemers in 55 landen.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 17 september 2019
Kabinetsplannen voor de WBSO in 2020
Kabinetsplannen voor de WBSO in 2020: voorwaarden, bedragen en percentages.
Lees meer
Lees meer
Maandag 16 september 2019
Afrekenplatform Involtum ontvangt € 1 miljoen
Involtum ontvangt € 1 miljoen van Energie-innovatiefonds ENERGIIQ en bestaande aandeelhouders. Involtum, opgericht in 2015 en gevestigd te Rotterdam, heeft een schakel- en afrekenplatform ontwikkeld voor elektrische laadpunten en andere stroomvoorzieningen. Via het platform kan o.a. parkeerplaatsen, campingplaatsen, festivalterreinen en in jacht- en zeehavens afgerekend worden voor het tijdelijk gebruik van stroom. De opgehaalde financiering wordt gebruikt voor doorontwikkeling van het platform en uitrol daarvan. Involtum, gefeliciteerd met jullie nominatie voor de startup deal van het jaar en tot volgend jaar op ons event!
Lees meer
Lees meer
Woensdag 11 september 2019
€ 3 miljoen voor retail startup Orderchamp
Orderchamp haalt € 3 miljoen op bij o.a. henQ. Orderchamp, opgericht in 2018 en gevestigd te Amsterdam, heeft een online marktplaats ontwikkeld voor retailers en hun leveranciers. Orderchamp is opgericht door dezelfde founders achter SEOshop. Dit bedrijf staat nu genoteerd aan de beurs van Toronto met een waarde van € 2,3 miljard. Met de opgehaalde financiering wil de startup versneld internationaal kunnen groeien. Orderchamp, gefeliciteerd met jullie nominatie voor de startup deal van het jaar en tot volgend jaar op ons event!
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 10 september 2019
Stichting MKB Financiering introduceert het keurmerk Erkend MKB Financier
Stichting MKB Financiering introduceert het keurmerk Erkend MKB Financier om de kwaliteit, professionaliteit en transparantie in de mkb financieringsmarkt te bevorderen. Het keurmerk ontvangt een mkb financier bij het voldoen aan de belangrijkste eisen op het gebied van verantwoord en passend financieren van mkb ondernemers en ZZP’ers. De Stichting heeft daarnaast de eerste 11 financiers bekend gemaakt die het keurmerk hebben ontvangen: Boozt24, Collin Crowdfund, Dynamic Credit, Fiduciam, FundIQ, Geldvoorelkaar, NPEX, October, Qredits, Spotcap en Voldaan.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 6 september 2019
Medal.tv haalt $ 9.000.000 op bij o.a. Horizons Ventures
Game startup Medal.tv haalt $ 9.000.000 op bij o.a. Horizons Ventures. Begin dit jaar kreeg de startup al $3.500.000 aan groeifinanciering. Medal.tv, opgericht in 2015, heeft een online platform ontwikkeld voor het delen van gamebeelden tussen vrienden. De startup heeft een kantoor in Amsterdam en LA, 30 werknemers en zou elke week nog 10-20% groeien. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om versneld te kunnen doorgroeien. Medal.tv, gefeliciteerd met jullie nominatie voor de startup deal van het jaar en tot volgend jaar op ons event!
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 3 september 2019
Dutch Founders Fund investeert € 750.000 in Voicebooking
Voicebooking, www.voicebooking.com, haalt € 750.000 op bij het nieuwe Dutch Founders Fund. Voicebooking, opgericht in 2011 en gevestigd te Amsterdam, heeft een online spraakbureau ontwikkeld waar klanten in een paar eenvoudige stappen een voice-over kunnen boeken voor hun opname. Vanuit Amsterdam levert Voicebooking voice-overs in meer dan 70 talen en voor +50 landen in Europa en daarbuiten. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om versneld te kunnen doorgroeien.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 3 september 2019
RVO handelsmissie naar Singapore voor tech startups en scaleups in AI en Blockchain 10 tm 15 november
Ben je geïnteresseerd in de Aziatische markt dan is deze handelsmissie van 10 t/m 15 november naar Singapore wellicht interessant voor jou. In deze week worden het toonaangevende Singapore Fintech Festival (SFF) en de Singapore Week of Innovation & Technology (SWITCH) tegelijk georganiseerd.
Lees meer
Lees meer
Maandag 2 september 2019
Management en investeerder Walvis nemen iBOOD over
Het management van iBOOD en de Nederlandse investeerder Walvis nemen het e-commerceplatform over van het moederbedrijf van MediaMarkt. Financiële details van de verkoop zijn niet bekendgemaakt. iBOOD, opgericht in 2005 en gevestigd te Amsterdam, is actief in vijf Europese landen en de websites in de Benelux hebben dagelijks tweehonderdduizend bezoekers. Het bedrijf wil de komende jaren doorgroeien tot Europa’s grootste premium brand day deals.
Lees meer
Lees meer
Zaterdag 31 augustus 2019
Holland Paviljoen op Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas 7 tm 10 januari 2020
Nederland presenteert zich op CES 2020 met een Holland Paviljoen met ruimte voor startups. De beursdeelname richt zich op het versterken van de positie van Nederlandse startups op de Amerikaanse markt.
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 30 augustus 2019
Hotelsoftware Mews haalt € 33 miljoen op
Mews haalt € 33 miljoen op bij o.a. het Amerikaanse Battery Ventures en bij HenQ. De scaleup, opgericht in 2012, heeft software ontwikkeld waarmee met een klik op de knop de openstaande rekeningen van de kamer betaald kunnen worden en kan worden uitgecheckt. Het bedrijf heeft inmiddels 280 werknemers, is actief in 47 landen voor 1.000 hotels. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om het techteam uit te breiden en kantoren te openen in o.a. Stockholm en Milaan.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 28 augustus 2019
Hulpmiddelen WBSO-administratie
Vectrix had altijd een fysieke administratiemap voor klanten. Voor velen is dat niet meer van deze tijd.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 28 augustus 2019
Aiir Innovations haalt € 500.000 op
Mainport Innovation Fund II investeert € 500.000 in Aiir Innovations. De startup, opgericht in 2016 en gevestigd te Amsterdam, ontwikkelt software die de monteurs kunnen gebruiken bij de controle van vliegtuigmotoren. De software verhoogt de productiviteit van de inspectie, zodat de monteur zich kan richten op de beoordeling van de schades. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om verder uit te breiden naar het buitenland. Aiir Innovations, gefeliciteerd met jullie nominatie voor de startup deal van het jaar en tot volgend jaar op ons event! https://www.vectrix.nl/events/2020-04-16/vectrix-nextstage-startup-deal-en-investeerder-van-het-jaar-verkiezing-2020/
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 27 augustus 2019
Fintech startup Dyme ontvangt investering van € 600.000 van Peak Capital
Peak Capital Fund IV investeert € 600.000 in Dyme. De fintech startup, opgericht in 2018 en gevestigd te Amsterdam, ontwikkelt software technologie om consumenten financieel inzicht, bespaartips en juridisch advies te geven. De opgehaalde financiering wordt gebruikt voor productontwikkeling en voor verdere doorgroei naar 100.000 gebruikers. Dyme, gefeliciteerd met jullie nominatie voor de startup deal van het jaar en tot volgend jaar op ons event! https://www.vectrix.nl/events/2020-04-16/vectrix-nextstage-startup-deal-en-investeerder-van-het-jaar-verkiezing-2020/
Lees meer
Lees meer
Vrijdag 23 augustus 2019
Vectrix WBSO scan
Maak je nieuwe producten of software? Ontwikkel je nieuwe technologie? Dan kom je waarschijnlijk in aanmerking voor de WBSO subsidie. Meer weten? Vul de WBSO scan in https://www.vectrix.nl/subsidie/wbso-scan/ of kom naar onze workshop.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 22 augustus 2019
€ 1,3 miljoen voor leerplatform Knowingo+
Een aantal informele investeerders en BOM Brabant Ventures investeren € 1,3 miljoen in Knowingo+. Vorig jaar haalde de startup ook al € 2 miljoen op bij Airbridge Equity Partners en een klein aantal informal investors. Knowingo+ is een cloud-based leerplatform dat organisaties helpt om medewerkers spelenderwijs te laten leren met behulp van kunstmatige intelligentie en gamificatie. Organisaties als PostNL, Rentokil, SVB, Provincie Noord-Brabant en Royal IHC gebruiken het platform. De investering wordt door het leerplatform uit Breda ingezet om de snelle groei in binnen- en buitenland te versnellen.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 20 augustus 2019
€ 35 miljoen voor WeTransfer
WeTransfer haalt € 35 miljoen op bij o.a. HPE Growth en Highland Europe. Eerder haalde de scaleup uit Amsterdam al € 22 miljoen op. Met de opgehaalde financiering wil WeTransfer een nog breder publiek aanspreken. Oprichter Nalden zal in de raad van commisarissen worden vervanger door Jonne de Leeuw van HPE Growth.
Lees meer
Lees meer
Maandag 19 augustus 2019
Ruim € 1 miljoen innovatiekrediet voor Kepler Vision Technologies
Voor de ontwikkeling van “body language recognition" middels computer vision en machine learning heeft Kepler Vision Technologies ruim € 1 miljoen innovatiekrediet van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat ontvangen. Met behulp van standaard videocamera’s kun je met de Artificial Intelligence (AI) technologie van Kepler real time video beelden analyseren en detecteren of personen hulp nodig hebben (https://keplervision.eu/demo/). Ook kan worden herkend of patiënten voldoende eten of drinken, genoeg beweging krijgen, en zich goed voelen. Klanten voor deze diensten zijn verzorgingstehuizen, thuiszorgorganisaties, en psychiatrische instellingen. Deze organisaties verlagen met de Kepler applicatie de werkdruk op hun personeel significant. Hierdoor kunnen de zorgverleners meer “echte” aandacht en zorg geven aan hun patiënten.
Lees meer
Lees meer
Maandag 19 augustus 2019
€ 1,4 miljoen voor slaapcoaching-platform Shleep
Shleep heeft bij o.a. Global Founders Capital en Health Innovations € 1,4 miljoen opgehaald. De startup, opgericht in 2016 en gevestigd te Amsterdam, heeft een op wetenschap gebaseerde slaapcoaching platform ontwikkeld voor bedrijven. Klanten zijn o.a. de Huffington Post, Deloitte en Spotify, die allemaal resultaten in slaap (50% vermindering van slaapschuld) en prestaties (15-21% verhoging van productiviteit) hebben behaald. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om versneld te kunnen doorgroeien. Shleep, gefeliciteerd met jullie nominatie voor de startup deal van het jaar en zie jullie volgend jaar op ons event. https://www.vectrix.nl/events/2020-04-16/vectrix-nextstage-startup-deal-en-investeerder-van-het-jaar-verkiezing-2020/
Lees meer
Lees meer
Donderdag 15 augustus 2019
Nieuw fonds en partner voor Peak Capital
Peak Capital heeft haar vierde fonds opgericht ter grootte van € 66 miljoen. Het nieuwe fonds richt zich op snelgroeiende Europese marktplaatsen, platformen en SaaS bedrijven. Het opgehaalde geld komt onder andere van de oprichters van Belvilla, Funda, Wehkamp en Sunweb en is bedoeld om 20 investeringen mee te doen. Daarnaast heeft Peak Capital het team uitgebreid met Jacqueline van den Ende, oud ondernemer en voorheen werkzaam bij HAL Investments en Rocket Internet.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 6 augustus 2019
€ 2 miljoen voor Naïf
Naïf ontvangt van o.a. DOEN Participaties en VenturesOne € 2 miljoen aan groeigeld. Naïf, opgericht in 2013 en gevestigd te Den Haag, ontwikkelt huidverzorgingsproducten voor baby's en kinderen zonder schadelijke ingrediënten. Met de opgehaalde financiering wil de startup nieuwe producten ontwikkelen en de verpakking verduurzamen.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 31 juli 2019
Harver haalt $ 15 miljoen op
Harver haalt $ 15 miljoen op bij de Amerikaanse investeerder Insight Partners. De scaleup heeft een online platform ontwikkeld waarmee bedrijven sollicitanten eenvoudiger kunnen vinden en werkzoekenden een baan kunnen vinden die aansluit bij hun kennis, kunde en persoonlijkheid. Harver is opgericht in 2013 en heeft inmiddels kantoren in Amsterdam, New York en London en heeft klanten zoals Uber, Booking.com en Heineken. De opgehaalde financiering wordt gebruikt om verder internationaal te kunnen uitrollen.
Lees meer
Lees meer
Woensdag 31 juli 2019
Vectrix is op zoek naar nieuwe collega's
Wij zoeken een ervaren en ondernemende subsidie-adviseur voor het verder uitbouwen van onze klantenportefeuille in de regio Zuid- en Oost-Nederland. Je collega's uit Amsterdam zullen je hierbij ondersteunen. We verwachten van jou een ondernemende inzet en ervaring met het begeleiden van technologiebedrijven bij het aanvragen van subsidies en kredieten. Van ons mag je een professionele werkomgeving, met ruimte voor eigen ondernemerschap en passie voor technologie, innovatie, financiering en ondernemers verwachten. Beginnend subsidie- en financieringsadviseur Wil je werken voor jonge, snelgroeiende startups en scaleups. Heb je verstand van technologie, ondernemerschap en financiering? Dan is deze functie wellicht iets voor jou. Je werkt vanuit ons kantoor in Amsterdam. Je wordt opgeleid door ervaren collega's. Je schrijft projectplannen, subsidieaanvragen en bezoekt klanten. Je werkt vanaf je eerste dag voor ondernemers met groeiambities die werken met en aan de nieuwste technologieën. Word je ook enthousiast? Stuur ons dan een mail met motivatie en CV.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 30 juli 2019
Sensorfact haalt € 1,25 miljoen op
Forward.one investeert € 1,25 miljoen in Sensorfact en verkrijgt daarmee een belang van 35%. De startup, opgericht in 2016 en gevestigd te Utrecht, ontwikkelt en verkoopt draadloze energiemeters waarmee industriële bedrijven in staat zijn om te besparen op het energieverbruik. Sensorfact heeft 25 medewerkers en 180 klanten, voornamelijk in de kunststof-, voedingsmiddelen- en metaalindustrie. De opgehaalde financiering wordt gebruikt voor verdere internationale groei in Duitsland, Italië en het Verenigd Koninkrijk. Sensorfact, gefeliciteerd met jullie nominatie voor de startup deal van het jaar en zie jullie volgend jaar op ons event.
Lees meer
Lees meer
Dinsdag 30 juli 2019
€ 5 miljoen voor Vakanties.nl
Joost Romeijn, oprichter van Sunweb, investeert € 5 miljoen in Vakanties.nl. Ondernemer Judith Eyck begon in 2017 de website Vakanties.nl die gepersonaliseerde aanbiedingen voor overnachtingen, huurauto’s en vluchten bundelt. Er werken inmiddels 19 medewerkers bij de startup. De opgehaalde financiering wordt onder andere gebruikt voor de ontwikkeling van een chatbot om versneld te kunnen doorgroeien. Vakanties.nl, gefeliciteerd met jullie nominatie voor de startup deal van het jaar en zie jullie volgend jaar op ons event.
Lees meer
Lees meer
Maandag 29 juli 2019
Shift Invest en Future Food Fund investeren € 2 miljoen in Foamplant
Foamplant heeft € 2 miljoen opgehaald bij Shift Invest en Future Food Fund. De startup, opgericht in 2015 en gevestigd te Groningen, ontwikkelt duurzame alternatieven voor schuimmaterialen. De opgehaalde financiering wordt onder andere gebruikt om het op schuim gebaseerde en turfvrije tuinbouwsubstraat Growfoam te kunnen lanceren en om verdere productontwikkeling voor biologisch afbreekbare technische schuimen te kunnen ontwikkelen. Foamplant, gefeliciteerd met jullie nominatie voor de startup deal van het jaar en zie jullie volgend jaar op ons event.
Lees meer
Lees meer
Donderdag 25 juli 2019
VCC investeert in Cyber Security startup SmartLockr
Value Creation Capital investeert in SmartLockr. De startup, opgericht in 2013 en gevestigd te Amsterdam, ontwikkelt een Intelligent Data Protection Platform dat de veilige overdracht van privacygevoelige gegevens mogelijk maakt. Het bedrijf is actief in 6 Europese landen en heeft ongeveer 500 klanten welke actief zijn in de zorg, juridische zaken, accountancy, financiële dienstverlening en consultancy. Met de opgehaalde financiering kan SmartLockr zijn huidige klantenbestand in de Benelux uitbreiden en zijn positie in de Scandinavische landen en Duitsland versnellen.
Lees meer
Lees meer
Geen resultaat gevonden

Toestemming plaatsen cookies

Deze website maakt gebruik van functionele, statistische en social media & overige cookies. Als u wilt aanpassen welke cookies en scripts gebruikt mogen worden, kunt u hieronder uw instellingen wijzigen.

Meer informatie is beschikbaar in de privacy- en cookiestatement.