Innovatiekrediet voor Kepler technologies
Body language
Voor de ontwikkeling van “body language recognition" middels computer vision en machine learning heeft Kepler Vision Technologies ruim € 1 miljoen innovatiekrediet van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat ontvangen.
Met behulp van standaard videocamera’s kun je met de Artificial Intelligence (AI) technologie van Kepler real time video beelden analyseren en detecteren of personen hulp nodig hebben. Ook kan worden herkend of patiënten voldoende eten of drinken, genoeg beweging krijgen, en zich goed voelen.
Toepassingen
Klanten voor deze diensten zijn verzorgingstehuizen, thuiszorgorganisaties, en psychiatrische instellingen. Deze organisaties verlagen met de Kepler applicatie de werkdruk op hun personeel significant. Hierdoor kunnen de zorgverleners meer “echte” aandacht en zorg geven aan hun patiënten.
Waarvoor gebruiken we Innovatiekrediet
Met de lening van het innovatiekrediet gaat Kepler haar welzijnsmonitoring applicatie aanpassen zodat deze nog eenvoudiger geïnstalleerd kan worden bij klanten. Op dit moment draait de applicatie in de “cloud” en vereist het een stevige internetverbinding. Na afloop van het innovatiekrediet project kan de applicatie ook op de camera zelf draaien waardoor veel minder bandbreedte nodig is en de kosten voor de klanten nog verder verlaagd worden.
Voorwaarden Innovatiekrediet
Om voor de innovatiekredietregeling in aanmerking te komen, is het software-ontwikkelplan van Kepler beoordeeld op drie criteria: Het moet technisch uitdagend en innovatief zijn, er moet aantoonbaar een ontzettend grote markt voor bestaan in binnen- en buitenland, en de onderneming moet een positieve bijdrage leveren aan de Nederlandse economie. Alle criteria zijn dus aangetoond.
Sinds de start in 2018 heeft Kepler ruim € 2 miljoen investeringsgeld opgehaald bij de oprichters, enkele angel investeerders, en Universiteit van Amsterdam Ventures Holding BV. De oprichters van Kepler Vision Technogies waren eerder betrokken bij een andere Artificial Intelligence spin-off van de Universiteit van Amsterdam: Euvision Technologies. Deze startup is in 2014 door de Amerikaanse chipfabrikant Qualcomm Technologies gekocht
Vectrix heeft Kepler geholpen bij de aanvraag van het innovatiekrediet. Wil je meer weten over het innovatiekrediet, neem dan gerust contact met ons op.